Copii cu vârsta de la 12 ani, vor fi vaccinați, începând de săptămâna viitoare

Republica Moldova este gata să înceapă vaccinarea anti COVID a copiilor. Potrivit specialiștilor de la Agenția Națională de Sănătate Publică (ANSP), cel mai probabil, startul imunizării minorilor cu vârsta de la 12 ani va fi dat săptămâna viitoare. Ministerul Sănătății urmează să reglementeze acest proces printr-un ordin. Scrie tv8.

Decizia de a recomanda vaccinarea copiilor cu vârsta de la 12 ani a fost luată de Comitetul Național de Experți în domeniul Imunizării în data de 23 august. Astfel, adolescenții vor fi imunizați pentru început cu vaccinul Pfizer, a declarat pentru TV8, Veaceslav Guțu, medic epidemiolog la ANSP.

În următoarea perioadă urmează să ajungă un lot de 80.000 doze din cele 700 mii vaccinuri Pfizer achiziționate de Ministerul Sănătății. În data de 9 septembrie vor ajunge în țară 50.000 de doze, iar pe 16 septembrie încă 30.000.

Prioritar vor fi vaccinați copiii cu comorbidități și cei care sunt supuși riscului de infectare cu coronavirus. În funcție de stocul care va fi disponibil, vor fi vaccinați și ceilalți adolescenți. Totuși, Guțu a declarat că despre obligativitatea vaccinului în rândul adolescenților încă nu se discută.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*