Covid-19! Vaccinul AstraZeneca a provocat 303 reacții adverse în R. Moldova. Austria, Danemarca și alte țări din UE suspendă…

Vaccinul AstraZeneca care este administrat în Republica Moldova contra Covid-19 a fost suspendat temporar în Austria și Danemarca după ce la mai multe persoane vaccinate au fost depistate cheaguri de sânge.

Se întâmplă după ce o infirmieră de 49 de ani a decedat din cauza unor „grave tulburări de coagulare” la câteva zile după primirea vaccinului. Agenţia Naţională de Sănătate din Copenhaga, subliniind că „la ora actuală, nu putem trage concluzia existenţei unei legături între vaccin şi cheagurile de sânge.

Alte patru ţări europene – Estonia, Letonia, Lituania şi Luxemburg – au suspendat ulterior vaccinările cu dozele provenite din lotul respectiv, livrat în 17 state şi care conţine un milion de doze.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova a venit cu un comunicat că specialiștii urmăresc continuu rapoartele oficiale și rezultatele monitorizărilor realizate de către instituțiile responsabile de controlul și monitorizarea siguranței și eficienței vaccinurilor împotriva COVID-19.

Până în prezent, în Republica Moldova, au fost administrate 9341 doze de vaccin AstraZeneca și au fost înregistrate 303 reacții adverse ușoare, care nu prezintă niciun pericol pentru viața și sănătatea celor vaccinați.

Eficiența vaccinului AstraZeneca este de 60%, cel mai eficient fiind Pfizer (BNT162b2) de 95% urmat de Moderna (mRNA-1273) cu 94%.

Redacția Conde.md vă îndeamnă să purtați mască și să vă protejați de Covid-19.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*