Curtea Constuțională a decis: Igor Grosu rămâne candidat la funcția de premier. Decretul semnat de Maia Sandu este…

Curtea Constituțională a respins cererea de suspendare a acțiunii Decretului Președintelui Republicii Moldova Maia Sandu din 16 martie 2021 privind desemnarea candidatului Igor Grosu pentru funcția de Prim-ministru

De asemenea, Curtea a declarat admisibilă sesizarea nr. 60a/2021 depusă de dnii Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski și Vlad Batrîncea, deputați în Parlament. Deputații PSRM au depus o sesizare la Curtea Constituțională privind constituționalitatea decretului șefului statului.

Igor Grosu a fost desemnat la funcția de prim-ministru pe 16 martie după ce președinta Maia Sandu a avut consultații cu liderii partidelor parlamentare.

PSRM, PȘor” și grupul ”Pentru Moldova”. lau propus la funcția de premier pe Vladimir Golovatiuc, ambasadorul Republicii Moldova în Rusia
Corneliu Furculiță a anunțat crearea unei noi majorități parlamentare și a chemat-o pe președinta Republicii Moldova Maia Sandu la consultări.

Maia Sandu a refuzat consultările cu grupurile parlamentare PSRM, PȘor” și grupul ”Pentru Moldova” până se va consuma decretul de nominalizare a deputatului PAS, Igor Grosu la Funcția de premier.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*