Curtea Supremă a Spaniei ”dă peste nas” guvernului care a obliga cetățenii să prezinte certificatul de sănătate în restaurante, baruri, cluburi de noapte

Sursa: shutterstock

Curtea Supremă a Spaniei a interzis o măsură anunţată de guvernul local din regiunea Andaluzia, care a decis ca restaurantele, barurile şi cluburile de noapte să ceară clienţilor certificatul de sănătate pentru a le permite accesul. Judecătorii au decis că măsura încalcă viaţa privată şi este discriminatorie.

Regiunile autonome din Spania pot impune măsuri sanitare, cum ar fi condiţionarea accesului în restaurante, baruri şi cluburi de noapte de prezentarea unui certificat de sănătate. Guvernul din regiunea Andaluzia a decis introducerea acestei măsuri, însă Curtea Superioară de Justiţie din Andaluzia a interzis măsura. Curtea Supremă a Spaniei a menţinut decizia curţii regionale, scrie site-ul Levif.be, preluând EFE.

Prezentarea unui astfel de certificat este împotriva protejării vieţii private şi discriminatorie, susţine instanţa din Andaluzia. Curtea Cupremă a Spaniei a confirmat decizia instanţei regionale, argumentând că măsura este disproporţionată faţă de situaţia epidemiologică.

Şi Curtea Superioară din Insulele Canare a interzis o măsură similară, cu argumentul că o astfel de cerinţă înseamnă „segregarea” oamenilor care au decis „în mod legal” să nu se vaccineze. De asemenea, cererea de a prezenta un certificat ar obliga oamenii să facă teste, ceea ce constituie o „povară economică”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*