Dacă se vor prezenta suficiente probe care demonstrează că campania doamnei Tauber a fost finanțată ilegal și ne corect, și probele vor fi evidente, atunci nu mă va surprinde”

Minstrul Andrei Spînu a declarat că a fost surprins de rezultate scrutinului de la Bălți, dar respectă votul cetățenilor.
Spînu a precizat că a primit suficiente semnale despre finațarea netransparent a campaniei electorale și nu ar fi uimit dacă ar fi scoasă din cursa electorală în cazul dovedirii acestor semnale. A declarat minstrul Andrei Spînu la N4.

”Un pic surprinzător, trebuie să recunosc am avut alte așteptări la acel rezultat, asta este… Cetățenii votează, noi trebuie cumva să acceptăm așa cum sunt… să vedem dacă nu s-a încălcat legea, dacă a fost totul corect și în rest asta este… democrație.” A declarat minstrul Andrei Spînu la N4.

Anterior Marina Tauber a declarat că actuala guvernare ar dori să o scoată din cursa electorală sau pe Grigorișin pentru a accede candidatul PAS Marcoci. Andrei Spînu a infirmat cele spus de de Tauber.

”Unica ce ne interesează pe noi ca și partid, încă de la formarea partidului să avem alegeri corecte, cu finanțare corectă, transparente și egale.”

Întrebat de moderator dacă alegerile din primul tur la Bălți au fost corecte, Spînu a declarat: Eu cred că nu.

”Am primit suficiente semnale că această campanie iarăși a fost finanțată netransparent, cu bani neclari, cu raportări fictive pe alocuri și asta lasă multe semne de întrebare. Instituțiile statului trebuie să-și facă treaba mai bine. Constatăm că nu este suficientă claritate și mandat ca aceste lucruri să fie luate mai în serios, să vie o divizare mai clară cine investighează, cine raportează fraudele în alegeri”.

”Până a ajunge noi la guvernare, nici o guvernare nu sa ocupat serios de modificarea legislației în vederea contracarării finanțării ilegale a partidelor politice, din ce cunosc ministerul justiției lucrează la diferite mecanisme dar ele încă nu sunt în funcție”.

„Dacă se vor prezenta suficiente probe care demonstrează că campania doamnei Tauber a fost finanțată ilegal și ne corect, și probele vor fi evidente, atunci nu mă va surprinde”.

Like / Distribuie Știrea

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*