×

Dan Perciun anunță: Majorare semnificativă a salariilor cadrelor didactice și dublarea burselor pentru studenții la facultățile pedagogice

Dan Perciun anunță: Majorare semnificativă a salariilor cadrelor didactice și dublarea burselor pentru studenții la facultățile pedagogice

Chișinău, 29 noiembrie 2023 – Ministrul Învățământului și Culturii, Dan Perciun, a anunțat astăzi o veste bună pentru sistemul educațional din Republica Moldova. Guvernul a decis majorarea salariilor cadrelor didactice cu 15%, măsură ce va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2024.

Ministrul Perciun a subliniat importanța efortului comun pentru a asigura această creștere salarială și a menționat: „Mă bucură că am reușit să asigurăm această majorare, care reflectă angajamentul nostru față de calitatea învățământului și susținerea cadrelor didactice. Este un pas important pentru motivarea profesorilor și menținerea experților în sistem.”

În plus, ministrul a anunțat dublarea burselor pentru studenții de la facultățile pedagogice, urmărind astfel stimularea tinerilor să aleagă o carieră în învățământ.

Aceste măsuri fac parte din strategia de investire în profesori, cu scopul de a asigura condiții mai bune de muncă, protecție socială și creștere profesională în domeniul educației. Ministrul a subliniat că Guvernul va continua să acorde atenție acestui sector esențial pentru dezvoltarea societății.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul