Dan Perciun: Soluția este compensația, altele nu-s. Guvernul ar putea aloca 700 milioane lei pentru facturile la gaz

Guvernul Republicii Moldova ar putea aloca circa 700 milioane lei din bugetul de stat pentru a acoperi cheltuielile suplimentare al facturilor pentru gaz, astfel evitând majorarea prețurilor din factură pentru consumatorii finali.

„În condițiile creșterii în continuare a prețului de achiziție trebuie să vorbim despre un pachet mai mare de compensare a tarifului. Noi am calculat că pentru a acoperi această majorare de tarif, care încă nu este clar dacă va avea loc sau nu, ar fi nevoie de 700 de milioane de lei suplimentar pentru următoarele 3 luni, astfel încât chiar dacă se majorează tariful dincolo de nivelul actual, să putem menține nivelul actual din facturi.

Soluția este compensația, altele nu-s. 700 de milioane de lei ar fi costurile care ar acoperi majorarea tarifului pe modelul deja existent. Ca urmare a creșterii economice vedem și o creștere a încasărilor la bugetul de stat și aceste venituri trebuie direcționate prioritar spre compensații”, a spus deputatul PAS, Dan Perciun, în cadrul unei emisiuni de la JurnalTV.

Pune Like / Distribuie Știrea

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*