De 1 septembrie, prim-ministra Natalia Gavrilița promite reformarea sistemului de învățământ și renovarea, modernizarea școlilor, liceelor și a universităților

Prim-ministra Natalia Gavrilița a venit cu un mesaj de felicitare pentru toți elevii, studenții și părinți care încep noul an de studii, unii pentru prima dată, alții deja merg sa studieze la universitate, iar părinții le sunt alături cu emoții pozitive. Guvernul condus de Gavrilița va depune toate eforturile pentru renovarea și modernizarea instituțiilor de învățământ, actualizarea și reformarea la zi a sistemului de învățământ de toate categoriile.

Mă bucur să văd azi careuri de 1 septembrie în curțile școlilor cu copii și adulți prezenți fizic, dornici să se revadă sau să se cunoască pentru prima dată. Unii vor merge azi la școală în calitate de profesori, alții în calitate de elevi, ceilalți cu foarte mari emoții în calitate de părinți.

Mie, ca mamă a unui băiat care merge la școală în clasa a doua, ca și altor părinți, îmi pasă mult de studiile pe care le face fiul meu alături de alți copii. Îmi doresc profesori – ghizi buni în procesul de învățare a copiilor, materiale și metode didactice creative și de calitate, pentru ca toți copiii să poată învăța cum le place și ce le place mai mult. Să crească cetățeni implicați și cu idei inovative.

Guvernul pe care îl conduc muncește la reforme în domeniul educației care pun accent pe îmbunătățirea calității instruirii, de la nivel primar până la cel superior, la renovarea și dotarea spațiilor educaționale în conformitate cu standardele europene și capacitarea cadrelor didactice. Ne doresc nouă tuturor – părinților, profesorilor, celor responsabili de politicile publice în educație, dar mai ales elevilor, un an nou de școală bun!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*