De astăzi o să achităm cu cardul în troleibuze și autobuze, a început taxare electronică promisă…

Astăzi a început plata cu cardul (taxare lectronică) în troleibuzele și autobuzele din municipiul Chișinău. Proiectul-pilot ”Tichetarea Electronic” va dura 6 luni în colaborare cu Master Card. Proiectul pilot este gratuit și este parte a Memorandumului de colaborare strategică, semnat de Mastercard, Visa și Primăria Municipiului Chișinău în ianuarie 2021.

Pentru început taxatorii vor avea un terminal (POS) pentru achitarea călătoriei de către călători, la etapa secundară vor fi instalate la intrare.

Rutele de troleibuze pe care sunt instalate terminalele (POS sunt) : nr. 10, 22 și 30 și autobuze nr. 2 și 5 sunt echipate cu validatoare mobile pentru acceptarea plăţilor cu cardul. Sunt acceptat toate cardurile din lume cu opțiunea contactles. Plata se v-a putea face și cu telefonul având tehnologia NFC și conectat la un cont bancar.

Să apropiaţi cardul de plată contactless, smartphone-ul sau alt dispozitiv dotat cu tehnologia NFC de ecranul terminalului. După confirmarea plății, o sumă egală cu costul călătoriei este debitată automat de pe card. După finalizarea plății, terminalul emite un semnal sonor și va imprima o chitanţă cu informații despre preţul, data și ora călătoriei.

Totodată va fi acceptată și plata în numerar pentru călătorie în transportul public.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*