De ce Milionarul ”Pro Rus” din UTA Găgăuzia vrea să negocieze separat prețul la gaz cu Gazprom?

Trei ”deputați” din cei trezeci și cinci din Adunarea Populară a Găgăguziei, echivalentul a unui „Consiliul raional”, au venit cu ideea secesionistă de a negocia separat cu Gazprom prețul la gaz, doar pentru regiunea pe care o reprezintă. În cadrul ședinței APG din 25 ianuarii aleșii locali au votat rezoluția prinvind constituirea unei delegații care ar urma să negocieze direct cu Gazpromul prețul la gaz. Ulterior la 28 ianuarie membrii grupului au votat unanim ca delegația să fie condusă de Victor Petrov.

Ieri, 29 ianuarie, în cadrul unui post de televiziune, bașcanul Irina Vlah a recomandat lui Petrov să se maturizeze politic deoarece aceste competențe țin de autoritățile centrale de la Chișinău.

Nu toți aleșii din Unitate Teritorială Găgăuzia au fost de acord cu această idee separatistă care miroase a trădare de patrie. Potrivit unui fost deputat lui Petrov nu i-ar dăuna să citească legea cu privire la Găgăuzery și alte norme ale Republicii Moldova, sursa a conchis că Petrov nu ar trebui să încurce fotoliu din Adunare Populară cu fotoliu din cabinetul de director de la DamlaTur, Republica Moldova nu este o agenție de turism, dar este un stat independent și suveran unde se repectă Constituția. Chiar dacă în CV-ul se declară jurist acțiunele lui seamănă a unui stilist – cofor de mioare, de pe un deal.

Victor Petrov, „deputat” independent, ales pe circumscripția Comrat, președinte al organizației „НАШ” (Al Nostru) și unul dintre promotorii ideii ca limba rusă să devină a doua limbă de stat în R. Moldova. Sursele au declarată că există posibilitatea să aibă conexiuni și „agentura” rusească.
În septembrie 2021, Petrov a fost ales în calitate de coordonator în Republica Moldova al Casei de Comerț „Moldavia” (Sankt Petersburg).

Prețul la gazele naturale poate fi negociat doar de compania MoldovaGaz și Gazprom filiala Moldova cu compania Gazprom din Rusia, la nivel politic se poate negocia doar ce autoritățile centrale ale Republicii Moldova în limitele legale ale Constituție și intereselor a tuturor cetățenilor indiferent de apartenența etnică și teritorială.

Autoritățile Găgăuziei vor trimite o delegație de deputați la Moscova pentru a negocia situația dificilă din autonomie din cauza creșterii prețurilor la gazele furnizate Moldovei. Această decizie a fost luată marți de Adunarea Populară (NSG) a Găgăuziei.

În cadrul ședinței, unii deputați și-au exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea tarifelor la gazele naturale, care, în opinia lor, va duce la creșterea costului utilităților, alimentelor și va complica semnificativ viața multor locuitori ai autonomiei. În acest sens, s-a decis crearea și delegarea unui grup de trei deputați la Moscova, unde vor purta discuții pentru a rezolva situația dificilă”, a declarat serviciul de presă al parlamentului autonomiei. Ca una dintre măsuri, delegația intenționează să ofere aprovizionării alternative cu gaz Moldovei către Găguzia din principala conductă transbalcanică, care străbate teritoriul autonomiei. Scrie agenția rusească TASS.

Victor Petrov
Numele organizației ”НАШ”, (Al Nostru) fondate de Victor Petrov, a apărut și într-o investigație jurnalistică referitoare la cumpărarea, în vara anului 2020, de către Comitetul Executiv al Găgăuziei, cu bani donați de Uniunea Europeană a două aparate de ultrasonografie, ca ajutor în pandemie.

Aparatele medicale au fost procurate în urma negocierilor directe, fără concurs, de la o firmă care fusese creată și înregistrată cu două săptămâni înainte de încheierea contractului de către un activist al organizației НАШ, Iurii Cara.

Astfel a încasat 156 000 de lei suplimentar decât dacă Executivul ar fi cumpărat aparatele direct de la distribuitorul autorizat din Chișinău.
Victor Petrov a activat în calitate de jurist deținând o diplomă de master în domeniul drepturilor omului.

În anul 2020 a obținut un salariu în sumă de 319443.76 MDL.

Deține împreună cu membrii de familie un teren și imobil, ambele dobândite în 2019, un teren aflat în circuit civil cu suprafața de 0,052 mp în valoare de 432385.00 MDL, o casă cu suprafața de 112, 8 mp în valoare de 2009387. 00 MDL.

În anul 2019 a dobândit un autoturism / Porsche Carerra 911 în valoarea de 80000.00 EURO, în 2020 a dobândit autoturism / Range Rover în valoare de 35000.00 EURO.

Petrov deține 50% din acțiunele Damla Tur SRL.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*