DECIS?! Igor Dodon – Prim-ministru, Vladimir Voronin – președintele parlamentului. Socialistul a confirmat într-o emisiune tv, parțial informația

Igor Dodon va fi înaintat de către socialiști și comuniști la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. La funcția de președinte al parlamentului va fi înaintat liderul comuniștilor, Vladimir Voronin. Conform declarație a unui membru al blocului electoral Socialiștii și Comuniștii, sub protecția anonimatului. Parțial a fost confirmat și de Dodon la o emisiune televizată.

După 11 iulie tragem linia și analizăm rezultatele. Este important că aceste alegeri, dacă nu vor fi încălcări, să fie repede validate. Curtea Constituțională are mai mult timp, dar e nevoie de validat alegerile în două-trei săptămâni. Astfel, la finele lunii iulie – începutul lunii august, să fie numit deja Guvernul. Nu putem să o întindem. Noi suntem gata, avem programul… Nu am discutat cine va fi candidatul la funcția de premier și cine sunt miniștrii. Suntem gata să ne asumăm guvernarea în două-trei săptămâni, a declarat Dodon, în cadrul emisiunii Puterea a Patra.

– În frunte cu dvs.?
– Dar de ce nu? Noi cred că ne putem descurca cu asta. Avem experiență. Când am fost ministrul Economiei, când am fost președinte… O să vedem. Decizia o luăm împreună cu colegii, a declarat Dodon.

Scrie un comentariu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*