Deconectări de la energia electrică pe întreg teritoriul țării, ca urmare a bombardamentelor Rusiei asupra sistemului energetic ucrainean

Mai multe deconectări de la energia electrică au avut loc cu puțin timp în urmă, pe teritoriul întregii țări. Acestea au afectat zeci de localități, au durat câteva minute iar angajații de la Moldelectrica lucrează încă pentru restabilirea conectării la energia electrică.

A fost deconectată în regim automat linia de tensiune înaltă Isaccea-Vulcănești-Moldgres, prin care se importa energia electrică din România. Aceste linii nu au fost avariate, însă s-au deconectat ca măsură de siguranță.

Viceprim-ministrul, Andrei Spînu vine cu unele precizări pe baza acestui subiect și spune că aceastea au avut loc ca urmare a bombardamentelor din partea Rusiei asupra sistemului energetic din Ucraina.

Andrei Spînu: ,,Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, una din liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru țara noastră s-a deconectat în regim automat (descărcarea automată a sarcinii după frecvență). Acest fapt a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată țara. Menționez că aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca și măsură de siguranță. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică”.

Rusia a lansat astăzi un număr impresionant de 100 de rachete asupra Ucrainei punând în pericol viața și sănătatea a zeci de mii de oameni.

Cu informații suplimentare vom reveni în cel mai scurt timp.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*