Delegația din Azerbaidjan este dispusă să dezvolte sectorul energetic, gaze din Moldova, discuțiile au avut cu ministrul Andrei Spînu

Republica Moldova a fost vizitată de o delegație guvernamentală din Azerbaidjan, la întrevedere a participat și ministrul Andrei Spînu. În cadrul întrevederii au fost discutate soluțiile de dezvoltarea și diversificarea sectorului energiei în Republica Moldova, anterior Andrei Spînu a efectuat o o vizită unde s-a discutat despre posibilitatea aprovizionării cu gaz azer. Aceasta este a doua întrevedere oficială între părțile interesate, la fiecare etapă se fac progrese tot mai mari.

La întrevedere au participat viceministrul Energiei, Elnur Soltanov, viceministrul Economiei, Rovnag Abdullayev, dar și reprezentanți ai mai multor companii azere din domeniul energetic, partea azeră a fost deschis să coopereze pentru a dezvolta sistemul energetic.
Azerbaidjan deține resurse imense de gaz care pot fi o alternativă pentru țara noastră, în Europa a exportat 8 miliarde de cubi de gaze naturale în mai puțin de un an și are intenția de a mări capacitate de livrare până la 20 de miliarde de cubi.

Conducat Trans Anatolian Pipieline este conectată din centralaa cu zăcăminte Shah Deniz din Azerbaidjan, traversează prin Georgia și Turcia este conectată cu conducta TAP de la frontiera grecească și transportă gazul azer prin Albania și Italia.

România a venit cu inițiativa să fie conectat gazoductul BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria) la rețeaua TAP. Republica Moldova va putea importa gazele azere prin gazoductul Iași-Chișinău, acesta fiind conectat la rețeaua română.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*