Deputații au votat în lectură finală proiectul de începerea lucrărilor de construcție a liniei electrice aeriene (LEA) 400 kV Vulcănești–Chișinău și a stației Back-to-Back Vulcănești

Deputații au votat dou proiecte de lege în Parlament, primul proiectul de lege este linia electrică aeriană (LEA) 400 kV Vulcănești–Chișinău și a stației Back-to-Back Vulcănești, al doile proiect privind achizițiile în sectoarele energeticii, apei, transporturilor și serviciilor poștale.

Votat în lectură finală: 59 de deputați au susținut declararea utilității publice de interes național a lucrărilor de construcție a liniei electrice aeriene (LEA) 400 kV Vulcănești–Chișinău și a stației Back-to-Back Vulcănești.

Acest lucru va permite accelerarea construcției liniei electrice, care va contribui la interconectarea energetică între Republica Moldova și România. Construcția urmează a fi finalizată în decursul a trei ani.

Votat în primă lectură: cu 61 de voturi a fost susținut Proiectul de lege pentru modificarea articolului 14 din Legea nr.74/2020 privind achizițiile în sectoarele energeticii, apei, transporturilor și serviciilor poștale.

Prin această modificare cărțile, cataloagele, ziarele, publicații periodice vor fi considerate tipărituri, dar nu trimiteri poștale. În cazul în care aceste tipărituri se introduc în plic, în pachet mic sau în colet poștal pe care se înscrie o adresă la care urmează să fie distribuite, acestea formează o categorie de trimiteri poștale care se numește „imprimate”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*