Deputatul român Unionist George Simion, nu i se permite să intre în R. Moldova. Acesta se află la vamă…

George Simion, deputatul unionist din România vrea să intre în Republica Moldova pentru a participa la ceremonia funerară a regretatului scriitor Nicolaie Dabija. Unionistul vine în calitate de deputat, nu de activist civic având și o invitație din partea parlamentarilor de la Chișinău.

”În calitate de demnitar român cer intervenția Ministerului de Externe și a președintei Maia Sandu. Nu mai sunt activist, sunt demnitar in Parlamentul României. Voi rămâne aici, în vamă, cât va fi nevoie. Eu nu plec de aici până nu mi se restabilește dreptul de a fi lăsat să trec Prutul”, a declarat în live-ul de pe facebook George Simion.


Autoritățile de la Chișinău i-a interzis lui George Simion să intre pe teritoriul Republicii Moldova până în anul 2023 pentru activitățile sale unioniste. Interdicția i-a fost pusă pe 2 octombrie 2018.

George Simion se află pe teritoriul Republicii Moldova, cerând ajutor consular, asistență juridică și diplomatică de la autoritățile române să poată intra în România.

Deputatul a precizat că va rămâne în vamă până i se va permite să treacă vama, o zi, o săptămână sau până în 2023 dacă va fi nevoie. În vamă sunt trupe speciale.

Tot odată a cerut susținătorilor săi să-l susțină în acțiunele sale.
Deputatul este așteptat de partea stângă a Prutului de activișit unioniști din Republica Moldva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*