Dictatură bolnăvicioasă! CNESP recomandă atingerea ratei de vaccinare în rândul persoanelor adulte de cel puțin 95% în fiecare instituție de învățământ, până la 01 octombrie 2021.

De la 1 septembrie 2021, instituțiile de învățământ primar, gimnazial, liceal, învățământ profesional tehnic și universitar își vor desfășura activitatea cu prezența fizică a elevilor și studenților, în condițiile respectării măsurilor de sănătate publică dispuse de CNESP.

Totodată, în scopul asigurării desfășurării procesului educational în deplină siguranță, CNESP recomandă atingerea ratei de vaccinare în rândul persoanelor adulte de cel puțin 95% în fiecare instituție de învățământ, până la 01 octombrie 2021.

De asemenea, organizarea procesului educațional se va desfășura cu respectarea următoarelor măsuri de sănătate publică:

Purtarea măștilor de protecție în toate spațiile închise din cadrul instituției de învățământ de către personalul didactic, nedidactic și auxiliar, studenți și vizitatori, indiferent de statutul de vaccinare al acestora;

Aerisirea/ventilarea încăperilor;

Menținerea distanței fizice de cel puțin 1 m;

Prevenirea aglomerării, curățarea și dezinfectarea frecventă a spațiilor și echipamentelor.

ATENȚIE!
Dat fiind că în ultima perioadă în spațiul public au apărut semnale privind avertizarea unor angajați cu riscul concedierii, în cazul refuzului vaccinării anti Covid, Avocatul Poporului precizează că la etapa actuală  nici un angajat din țara noastră  nu poate fi eliberat din funcție pe acest motiv.

Scrie un comentariu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*