Dmitrii Kuleba: Negocierile nu au adus decizia de încetare a focului. Serghei Lavrov: Orice pace rece este mai bună decât un război rece

Negocierile dintre miniștrii de externe ai Ucrainei și Rusiei la Antalya s-au încheiat. Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat că părțile nu au reușit să cadă de acord cu privire la încetarea focului.

Kuleba a anunțat acest lucru într-o conferință de presă care a urmat întâlnirii.

„Ucraina a propus un coridor umanitar spre și de la Mariupol, precum și o încetare a focului pentru cel puțin o zi pentru a rezolva problemele umanitare ale civililor. Partea rusă nu a fost de acord. Sunt gata să continui negocierile”, a spus ministrul.

”Negocierile nu au adus decizia de încetare a focului”, a anunțat Dmitrii Kuleba.

Serghei Lavrov a declarat că “orice pace rece este mai bună decât un război rece”.

Răspunzând la o întrebare a BBC cu privire la posibilitatea unei încetări a focului, Lavrov a spus că „operațiunea militară specială” va continua.

Kuleba a subliniat că Ucraina nu poate opri războiul dacă agresorul nu dorește să facă acest lucru: „Astăzi am auzit că este posibilă încetarea focului dacă Ucraina îndeplinește condițiile lui Putin. Totuși, Ucraina nu renunță. Vom căuta soluții diplomatice, și până în acest moment este realizat, vom proteja oamenii de agresiunea rusă”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*