×

Dodon promovează ”FALSURI” că Maia Sandu aduce armament și vrea aderare la NATO, UNIREA cu ROMÂNIA

Dodon promovează ”FALSURI” că Maia Sandu aduce armament și vrea aderare la NATO, UNIREA cu ROMÂNIA

Fostul Președinte, Igor Dodon a participat ieri 26 ianuarie, 2023 la emisiunea moderată de Gheorghe Gonța unde a distribuit mai multe falsuri, care au avut scop de a semănă ură și panică în societate, promovând mai multe falsuri în care atacă Uniunea Europeană și pe președinta Maia Sandu.
Printre falsuri promovate de Dodon sunt: aderare la NATO, Unirea cu România, lichidarea spitalelor, înarmarea Republicii Moldova de către NATO, lichidarea opoziției. Vă oferim câteva declarații făcute politicianul care are mai multe dosare penale, printre care mai este și acuzat de trădare de patrie.

Prezumția nevinovăției predomină, dar semănarea falsurilor trebuie taxată dur.

DODON:La partenerii de dezvoltare le trebuie ca Moldova să aibă poziție anti rusească și să ajute Ucraina să treacă pe aicea (prin R. Moldova)tranzit de armament de motorină și așa mai departe.FALS!

La această frază manipulatorie, prezentatorul Gheorghe Gonța, la întrerupt și i-a replicat lui Igor Dodon:

Toată lumea are telefon, chiar dacă treceau astfel de armament… se fila undeva.

DODON: ”Eu mă tem pe Maia Sandu să nu o pună să înceapă un război aici. Maia Sandu care pierde reitingu, iar trebuie o vainușcă (război) aici. De aceea război poate fi numai din cauza acțiunile actualei guvernări.” FALS!

DODON: Am auzit că vor să intre în NATO deja (Moderator: sunt discuții)… Nu contează, în Ucraina tot au fost doar discuții, vedeți la ce s-a ajuns… Eu văd că Maia Sandu merge exact ca Ucraina… Lichidează opoziția, închide televiziunile aduce armament NATO aici, face sau nu face? Face. FALS!

DODON: Tot se începe de la asta și văd că Maia Sandu merge pe aceeași cale ca ucrainenii, asta e pericolul. FALS!

DODON: Între turul 1 și 2 la prezidențiale eu am spus: Prima: închiderea școlilor, spitalelor, închide spitale? Închide. Doi: Lichidarea raioanelor și unirea satelor în județe. O pus anul acesta în buget 250 de milioane de lei în buget și o numit așa interesant: pentru fuziunea binevolă a primăriilor. FALS!

DODON: Trei: Vânzarea pământurilor la străini. Este punctul ăsta impus de europeni? Promovarea unor politici rusofobe împotriva rușilor care va aduce la blocarea exporturilor de fructe legume. Interzicerea sărbătorii oficiale a zilei Victoriei cu 9 Mai și înlocuirea cu 10 Mai. FALS!

DODON: Vă spun și cu NATO. Să vadă cum o să reacționeze lumea. Faptul că ei vorbesc de război, ei încearcă să le vâre la oameni că o să fie război, lumea să nu întrebe de altceva și o să înceapă să aducă armament aici. O să înceapă iar cu Unirea cu România. Asta o să se întâmple. FALS!

Publică comentariul