×

Doina Gherman salută sprijinul Parlamentului Italian care a votat rezoluțiile pentru susținera parcursului european al Moldovei.

Doina Gherman salută sprijinul Parlamentului Italian care a votat rezoluțiile pentru susținera parcursului european al Moldovei.

Rezoluțiile adoptate cu unanimitate de voturi susțin integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană

Chișinău, 7 septembrie 2023 – Politiciana Doina Gherman a transmis un mesaj de bucurie și entuziasm cu privire la recenta decizie a Comisiei pentru Afaceri Externe și Comunitare a Camerei Deputaților a Parlamentului italian, care a adoptat două rezoluții de susținere a parcursului european al Republicii Moldova. Această decizie, care a fost luată cu unanimitate de voturi, marchează un moment semnificativ pentru aspirațiile europene ale Moldovei.

Într-un comunicat de presă emis astăzi, Doina Gherman a subliniat importanța și impactul acestor rezoluții, menționând că în sistemul juridic italian, ele sunt definitive și nu mai trebuie supuse votului în plen, ceea ce consolidează sprijinul ferm al Italiei pentru integrarea Moldovei în Uniunea Europeană.

„Este o veste excelentă pentru Moldova și pentru parcursul său european! Sprijinul unanimitar acordat de Comisia pentru Afaceri Externe și Comunitare a Parlamentului italian arată că Moldova are prieteni și susținători puternici în Europa. Aceste rezoluții reprezintă un semnal clar că Uniunea Europeană este pe deplin angajată să ajute Moldova să își atingă obiectivul de aderare la UE”, a declarat Doina Gherman.

Această decizie vine ca o recunoaștere a progreselor semnificative pe care Moldova le-a înregistrat în ceea ce privește reformele și consolidarea democrației. De asemenea, susținerea Italiei contribuie la consolidarea parteneriatelor Moldovei în cadrul Uniunii Europene și la întărirea relațiilor bilaterale între cele două țări.

Astfel, Republica Moldova face un pas important pe drumul său spre integrarea europeană, iar sprijinul din partea Italiei reprezintă o dovadă a solidarității europene în susținerea țărilor partenere în procesul de aderare la UE.

Publică comentariul