Facturile la gaz pentru luna Februarie vor veni cu sume mai mici. Cu cât s-a ieftinit gazul?

Facturile la gaz pentru luna Februarie vor veni cu sume mai mici. Cu cât s-a ieftinit gazul?

Modificări semnificative în facturarea gazelor naturale pentru consumatorii casnici: Ce să știți despre noile tarife…

Începând cu data de 23 februarie a anului curent, SA „Moldovagaz” aduce la cunoștința consumatorilor săi casnici schimbări esențiale în aplicarea și facturarea noilor tarife la gazele naturale. Aceste modificări implică o metodă inovatoare de calcul, unde datele dispozitivelor de evidență vor influența repartizarea uniformă a consumului pe întreaga lună.

Dacă datele contoarelor au fost transmise online sau citite fizic pe 29 februarie, volumul de consum va fi distribuit uniform pentru fiecare zi, stabilind astfel o medie zilnică. De exemplu, dacă o gospodărie a înregistrat un consum total de 145 de metri cubi la 29 februarie, consumul mediu zilnic va fi de 5 metri cubi. În consecință, consumatorilor li se va factura volumul consumat în perioada 1 februarie – 22 februarie la tarifele anterioare, iar restul (de la 23 februarie până la 29 februarie) la noile tarife reglementate.

Pentru situațiile în care contoarele nu au fost accesate sau datele nu au fost transmise online, companiile din grupul „Moldovagaz” vor aplica o repartizare analitică bazată pe consumul real din perioada similară a anilor precedenți, cu ajustări ulterioare.

Consumatorii cu întrebări legate de facturarea gazelor naturale în luna februarie 2024 pot apela la numărul unic de telefon 1304 (1305 în cazul capitalei) sau pot trimite adresări prin intermediul serviciului „Cabinetul personal consumator” de pe site-ul www.moldovagaz.md. Toate calculele vor fi detaliat reflectate în facturile expediate consumatorilor.

Partajează acest conținut:

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *