×

Familiile cu copii nu vor mai sta la coadă să depună actele pentru Indemnizația unică la nașterea Copilului, dar și pentru alte suporturi financiare din partea statului

Familiile cu copii nu vor mai sta la coadă să depună actele pentru Indemnizația unică la nașterea Copilului, dar și pentru alte suporturi financiare din partea statului

Titlu: Ministrul Alexei Buzu Anunță Schimbări Importante: Prestații pentru Copii și Familii Fără Birocrație

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a anunțat astăzi o schimbare majoră în acordarea prestațiilor pentru copii și familiile cu copii, eliminând birocrația și facilitând accesul la suportul financiar.

Începând cu anul 2024, toate prestațiile pentru copii vor fi oferite din oficiu, eliminând necesitatea prezentării documentelor și a solicitărilor în fața autorităților. Ministrul Buzu a subliniat importanța acestei măsuri pentru părinți, aducând mai multă eficiență și eliminând disconfortul generat de procedurile administrative.

Printre beneficiile aduse de această schimbare se numără:

  • Indemnizația Unică la Nașterea Copilului: Peste 33.000 de mame vor beneficia de această prestație într-un mod mai rapid și fără formalități suplimentare.
  • Indemnizația Lunară pentru Creșterea Copiilor până la 3 Ani: 71.000 de copii vor primi suport financiar pentru această perioadă crucială a vieții lor.
  • Indemnizația Lunară de Îngrijire a Copilului până la 2 Ani: 43.000 de copii vor beneficia de această prestație, ușurând povara financiară a familiilor.
  • Facilitarea Dreptului la Prestații pentru Copiii cu Dizabilități: Aproximativ 2.300 de copii cu dizabilități vor avea acces mai ușor la suportul de care au nevoie.

Această schimbare vine cu promisiunea unui impact pozitiv asupra unui număr semnificativ de familii, oferindu-le sprijinul necesar fără a trece prin birocrație și procese administrative complexe. Ministrul Buzu subliniază angajamentul său pentru o protecție socială mai eficientă și orientată către nevoile reale ale cetățenilor.

Partajează acest conținut:

Previous post

AmNatalia Gavrilița: am semnat un acord de cooperare cu Proiectul Romania 2030 pentru susținerea eforturilor de integrare a Republicii Moldova în UE. În următorii câțiva ani, avem responsabilitatea să facem procesul de integrare europeană ireversibil

Next post

De compensații la energia electrică beneficiază doar consumatorii casnici, pentru care energia electrică reprezintă principala sursă de încălzire pe perioada rece a anului și întrunesc toate condițiile următoare:

Publică comentariul