Fiscul din R. Moldova va avea acces la Conturile BANCARE a moldovenilor în străinătate

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului multilateral care permite schimbul de informații în scopul identificării persoanelor fizice sau juridice, care se eschivează de la declararea veniturilor și plata impozitelor, prin transferul banilor în conturile din străinătate. Potrivit Ministerului Finanțelor, datorită acestor schimburi de informații, Serviciul Fiscal de Stat va avea o imagine de ansamblu asupra soldurilor sau valorii conturilor deținute în străinătate de rezidenții Republicii Moldova.

Acordul care a fost adoptat în 108 țări, va ajuta Republica Moldova să genereze venituri fiscale suplimentare, având posibilitatea să identifice cazuri de evaziune fiscală și să asigure creșterea conformității fiscale. Scrie bizlaw.

Potrivit documentului, Republica Moldova va putea face schimb de informații începând cu luna septembrie 2023. Schimbul de informații se va realiza în conformitate cu prevederile Legii privind protecția datelor cu caracter personal.

Implementarea Acordului derivă din necesitatea alinierii la standardele internaționale de efectuarea a schimbului de informații în scopuri fiscale, în contextul în care, în noiembrie 2016, Republica Moldova a devenit membră a Forumului Global al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) privind transparența și schimbul de informații în scopuri fiscale.

Acordul a fost semnat la 29 octombrie 2014, la Berlin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*