×

FOTO! Dan Balan a fost inclus de Rusia, în lista Agenților străini? Roskomnadzor, a creat o listă neagră de jurnaliști, actori, muzicieni, activiști și persoane din opoziție.

FOTO! Dan Balan a fost inclus de Rusia, în lista Agenților străini? Roskomnadzor, a creat o listă neagră de jurnaliști, actori, muzicieni, activiști și persoane din opoziție.

Dan Balan a fost plasat de către Roskomnadzor, în lista potențialilor agenți străini, pentru că ar fi susținut Ucraina în urma războiului declanșat de Rusia. Artistul a publicat un mesaj de susținere a Ucrainei pe contul său de instagram.
Dan Balan este un artist de succes la nivel mondial, după destrămarea trupei O-Zone, artistul a compus mai multe piese în diferite limbi, printre care română, ucraineană și rusă. În Rusia a avut mai multe hituri, care l-au făcut să fie iubit publicul rusesc. În ultimi ani a activa în Ucraina, fiind și jurat la o emisiune de talente.

Roskomnadzor este o agenție rusească de stat care colectează date pentru cenzura oponenții administrației de la Kremlin.

Important Stories, o instituție de jurnalism de investigație, a accesat documente scurse care dezvăluie modul în care guvernul rus a blocat mass-media independentă, recunoscându-i drept agenți străini.

Documentele au dezvăluit, de asemenea, modul în care agenția guvernamentală de cenzură, Roskomnadzor, a creat o listă neagră de jurnaliști, actori, muzicieni, activiști și persoane din opoziție.

Agenția este responsabilă pentru monitorizarea internetului, eliberarea de certificate pentru agenții străini și raportarea informațiilor interzise. Etichetarea de către guvern a oamenilor drept agenți străini a dus la discriminare, experții refuzând să comunice cu jurnaliştii și agenții de publicitate părăsind mass-media.

Încălcarea legii duce la amenzi și potențiale acuzații penale. Documentele scurse indică faptul că sute de certificate au fost eliberate doar în 2021.

Captura-de-ecran-din-2023-02-25-la-21.36.38-1024x766 FOTO! Dan Balan a fost inclus de Rusia, în lista Agenților străini? Roskomnadzor, a creat o listă neagră de jurnaliști, actori, muzicieni, activiști și persoane din opoziție.

Publică comentariul