FOTO! Maia Sandu promovează portul național la Festivalul iProsop. Oameni care-și iubesc țara si-și cinstesc tradițiile – sunt oamenii pe care i-am întâlnit astăzi la cea de-a patra ediție

Președinta Maia SANDU a participat la Festivalul iProsop care a avut loc astăzi în satul Selemt, ținutul Cimișlia. Șefa statului s-a remarcat de-a lungul timpului prin purtarea portului național popular, în special a Iei.

Maia Sandu: Oameni luminoși cu inima mare, oameni care-și iubesc țara si-și cinstesc tradițiile – sunt oamenii pe care i-am întâlnit astăzi la cea de-a patra ediție a Festivalului iProsop din satul Selemet, raionul Cimișlia. Am admirat lucrările meșterilor populari și portul national al participanților, m-am prins în horă cu membrii colectivelor artistice care au venit la festival din toată țara si am gustat din bunătățile oferite generos de pământul nostru.

I-am felicitat pe locuitorii din Selemet, în frunte cu Primarul Tatiana Badan, pentru ideea de a celebra prosopul țesut manual – o piesă de rezistență a patrimoniului nostru național, creată cu grijă de mamele și bunicile noastre și care se găsește la loc de cinste în orice casă din Moldova. Le-am mulțumit pentru consecvența cu care păstrează valorile și reînvie tradițiile, contribuind la unitatea țării noastre și făcând-o mai cunoscută în lume.

Frumoasa zi de Duminica Mare din acest an este, înainte de toate, despre pace și bună înțelegere. Pace și liniște vă doresc tuturor, pace pentru Moldova și pentru întreaga lume.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*