Foto! Medicii de la Comrat refuză să se vaccineze contra Covid-19, în Chișinău și alte raioane s-a început vaccinarea medicilor din prima line

Medicii de la centru COVID din orașul Comrat refuză să se vaccineze cu vaccinul anti COVID-19, ei adresând o scrisoare către Agenției Naționale pentru Sănătate Publică în care își exprimă refuzul. Tot odată la Chișinău și în alte rațioane R. Moldova au fost vaccinați primii medici din prima linie.

Adminsitrația Instituția Medico – Sanitară Publică Spitalul Raional ”Isaac Gurfinchel” vă aduce în atenție că în acest moment în centru COVID nu există lucrători care doresc în mod voluntar să primească vaccinul AstraZeneca.

Vă rugăm să nu trimiteți acest vaccin la unitatea noastră. Dacă vor exista cei care doresc să fie vaccinați cu acest vaccin, instituția vă va trimite o cerere indicând numărul de doze necesare, scrie în scrisoarea transmisă directorului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) Vasile Guștiuc. 
Medicii vor să se vaccineze cu vaccinul Sputnik sau Pfizer. Vaccinarea este benevolă.

Responsabilii de la Ministerul Sănătății au declarat pe 2 martie în cadrul unei conferințe de presă că autoritățile nu obligă pe nimeni să se vaccineze și cei care nu vor dori să fie imunizați nu vor fi sancționați.

Chișinău! Alexandru Botizatu, șeful Departamentului de Anestezie și Terapie Intensivă, din cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” este primul lucrător medical vaccinat cu vaccinul AstraZeneca.„Vaccinul împotriva COVID-19 este colacul de salvare în această pandemie.

Am emoții de mândrie și gânduri bune că în sfârșit există lumină în acest tunel întunecos. Mă bucur că și colegii mei din sistemul medical doresc să se vaccineze și vom putea să ne desfășurăm munca în continuare, cu speranța că această pandemie va avea un sfârșit”, a declarat medicul.

Dacă va plăcut știrea dați-ne Like pe paina noastră de facebook.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*