FOTO! O mamă a fost ”hrănită” cu „paste” răsfierte ṣi o „pârjoală” din copite ṣi mațe, la Maternitatea Nr. 1. Ala Nemerenco îl somează pe Ivan Cioban să ia măsuri

Scandal la maternitatea din Capitală! Mamele se plâng de mâncarea proastă servită de instituție. Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, o mamă își exprimă dezamăgirea și spune că de trei luni se confruntă cu „paste” răsfierte și „pârjoale” din copite și mațe. Terciuri răsfierte și supe cu miros greu fac parte și ele din meniul de la maternitatea nr.1 de pe Viaduct. Mamele se plâng că nu primesc nici măcar o felie de măr sau o salată, iar multă mâncare ajunge în coșul de gunoi, lipsesc medicamentele elementare din maternități.

Cu toate acestea, autoritățile nu par să ia nicio măsură, iar mamele sunt nevoite să se bazeze pe ajutorul familiilor lor pentru a avea ce mânca în timpul internării. În acest caz s-a sesizat și Ministra Sănătății, Ala Nemerenco care a dispus demararea unei anchete, cerându-i lui Ivan Ceban, să se ocupe de alimentarea corectă în maternități și spitale, dar să pun la lucru Direcția Generală Asistență Medicală și Socială.

Vă prezentăm relatarea, dar și experiența a mai multor mame, mai jos, în știre vă prezentăm imagine șocante…

Irina Perciun: ”Voi crede în sinceritatea felicitărilor voastre de optmart, stimate autorități, când veți servi măcar în maternități mese normale. De trei luni îmi stă în fața ochilor această imagine. E „mâncarea” oferită la maternitatea nr 1 de pe Viaduct. Instituție medicală din Capitală.”

”Niṣte „paste” răsfierte ṣi o „pârjoală” din copite ṣi mațe. Terciuri răsfierte, să tragă cât trebuie la cântar, borṣ sau soleancă cu miros greu de descris, nici un fir de muṣchi de carne.

”Se găteṣte atât de prost, din produse atât de rele, încât femeile deseori preferă să rămână flămânde, în speranța că data viitoare va fi ceva mai bun. Se întorc în salon ṣi mănâncă covrigi. Foarte multă mâncare ajunge de fapt la coṣul de gunoi 🙁 Dar sunt convinsă că în rapoarte e totul ok.”

Cât timp am fost internată nu am văzut să se ofere măcar o felie de măr, salată sau legume coapte. Țară agrară. 🙂 Am fost curioasă să văd dacă vor face o excepție de Crăciun. Nu au făcut. V-ați mirat că plăcintele cu brânză nu au văzut brânză în ele? Să vedeți ce budincă cu brânză se serveşte acolo! Am luat ṣi eu să mănânc odată. Că na, cum poți strica o budincă? Poți! „Brânza” ceea era de fapt cauciuc.

”Am planificat să nasc ṣi eu la privat, dar nu a mers. La „Numărul 1” 🙂 am petrecut mult timp, o experiență care nu numai că m-a adus cu picioarele pe pământ, ci mi le-a „priponit” acolo. Eu personal am avut noroc de soț, care timp de o lună a gătit noaptea ṣi îmi aducea mâncare la 6-7 dimineața, ca să evite ambuteiajele. Dar nu fiecare familie are asemenea posibilitate, ṣi nici nu e normal să fie aṣa, odată ce suntem obligați să plătim pentru asigurarea medicală.”

În tot acest timp nu înțeleg cum un popor care se declară ospitalier îṣi tratează femeile în asemenea hal. Nu cred că nu aveți bani! Nu aveți empatie.”

Drept răspuns, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, l-a îndemnat pe Perciun să depună o plângere oficială la administrație și la Direcția de Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău, care este responsabilă de spital. Ea a mai promis că va iniția o anchetă privind calitatea alimentelor în toate maternitățile din țară.

De asemenea, Nemerenco i-a cerut primarului Chișinăului, Ivan Ceban, să ia măsuri, spitalul fiind sub jurisdicția orașului. Ea a criticat Direcția Generală de Asistență Medicală și Socială, despre care a susținut că nu își face treaba corect.

1 comentariu

  1. Ceban tare mai iubește să arunce cu piatra la vecin dar în gospodăria lui e mizerie de ani buni, iar prioritate au nu proiectele sociale dar cele de înfrumusețare și mînjît 👀.
    Am nascut și eu la spitalul de pe Viaduct, pot confirma, la fel mâncarea nu e ceva nici sănătos nici gustos, dacă nu era mama să îmi aducă o zeamă și alte alimente zilnic, 💔 atunci ai sentimentul ca ești la închisoare nu într-o unitate medicală unde trebuie să îți întremezi sănătatea. Mai degrabă ocazie să faci un detox bun 3 zile. Ok 3 zile mai rabdă sufletul dar cei care stau de luni de zile ?
    Nu se cer icre or pește roșu, plăcinte, frigărui dae măcar un aliment comestibil, la cât de greu trece femeia prin procesul de naștere, multe mămici au și depresie, ori chiar pierderi, iar o masă în loc să te bucure te face sa nu o mănânci și să slăbești organismul și mai tare… eu vreau să se exspună un nutriționist, ce ar trebui să conțină un meniu zilnic pentru o proaspătă mămică. Și problema e că așa e peste tot în instituțiile publice din Chișinău, gen grădinițe, staționare. Oameni buni de ce nu îi cereți socoteală primarului, doar Chișinăul e la autogestiune 💯 ! Asta înseamnă că numai primăria hotărăște cum cheltuie banii și pe ce, voi vă dați seama, cum sunteți lipsiți intenționat și mizerabil de omul care a promis marea și sarea ??? Rușine și demisia Ceban, pentru că ești un incompetent, pentru că în loc sa stai în fotoliu și să hotărăști problemele orașului te plimbi prin țări străine, cu maicăsa fura de prin primărie fondurile, iți faci campanie și calci peste suflete. Deeti Domnu după merit.🕳

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*