FOTO! Protest la Comrat. Miting în susținerea lui Alexandr Stoianoglo

Aceștia și-au exprimat îngrijorarea cu privire la demiterea și detenția procurorului general al Moldovei, Alexandr Stoianoglo. Scrie gagauzinfo.md

Astăzi, pe 6 octombrie, este planificată o reuniune de urgență a Adunării Populare a celei de-a VI-a convocări la Comrat, a declarat actualul vorbitor Vladimir Kyssa.

El a numit incidentul drept represiune politică.

„Nu văd nicio jurisprudență aici. Timp de 3 ore, bărbatul a fost concediat și reținut. Oamenii sunt revoltați. Astăzi am vorbit cu guvernatorul Găgăuziei, și ea este revoltată. Acum vom încerca să-i adunăm pe deputații convocării a VI-a, care sunt încă plenipotențiari, și să accepte apelul sau să devină garanți ”, a spus Kîssa.

Ilya Stamat, primul șef al Direcției Afaceri Interne din Găgăuzia, și-a exprimat indignarea față de acțiunile autorităților.

„Sunt șocat de detenția lui Stoianoglo. El este singura persoană care a apărat Constituția. Doar el a eliberat prizonierii politici. El este primul procuror general independent. Cerem să fie eliberat. Iar oamenii găgăuzi vor apăra pe Alexander Stoyanoglo ”, a spus Stamat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*