FOTO / VIDEO! Peste 150.000 de oameni au participat la Adunarea „Moldova Europeană”. Participanții au votat o rezoluție privind modificarea Constituției prin includerea parcursului european

Duminică, 21 mai 2022, a avut loc Adunarea „Moldova Europeană” organizată la inițiativă Președintelui Maian Sandu, la eveniment a participat 150.000 de persoane, 100.000 în Republica Moldova și 50.000 în Diaspora. La eveniment a participat participat Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, de pe scena a transmis un mesaj de susținerea parcursul integrării a Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Maia Sandu a anunțat proiectul de țară a Republicii Moldova este de a deveni membră a Uniunii Europene cu drepturi depline. (discursul integral aici)

La Adunarea „Moldova Europeană” din Piața Marii Adunări Naționale au venit locuitorii din toate regiunile și satele ale Republicii Moldova, unde au scandat Vrem în Europa, Moldova, Europa.

La marele eveniment au venit toate persoane de diferite etnii care locuiesc în Republica Moldova, români, găgăuzi, bulgari, turci, ucraineni, azeri, ruși, etc. Toți și-au exprimat univoc că viitorul Moldovei este în Vest, în Uniunea Europeană.

La finalul manifestației, participanții au adoptat cu vot unanim o rezoluție ce conține 7 puncte.

Să modifice Constituția Republicii Moldova pentru a stabili definitiv și ireversibil aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Această aspirație comună a cetățenilor trebuie îndeplinită de toți actorii politici din Republica Moldova.

Piața Marii Adunări Naționale a fost plină până la refuz, participanții au stat în parcul Catedralei, mulți au stat la umbră sub copaci din cauza căldurii, multe persoane au stat la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Grădina Publica. În orașul Leova a fost organizat în premieră evenimetul de susținerea Parcursului European.

În timp ce Președintele Maia Sandu își ținea discursul, la manifestații veneau rânduri de oameni care se alăturau manifestației. Vedeți video mai jos.

În diaspora au fost organizate mai multe manifestații a cetățenilor Republicii Moldova în susținerea parcursului european și a conaționalilor de acasă. Manifestații de solidaritate au avut loc în București -România, Londra – Marea Britanie, Irlanda, Paris – Franța, Roma, Verona, Padova – Italia, Israel, etc.

AUSTRIA

București, România

Verona, Italia

Schio, Vicenza, Italia

Padova, Italia

Mallorca, Spania

New York, SUA

Roma, Italia

Modena, Italia

Paris, Franța

Dublin, Irlanda

Londra, Marea Britanie

Rezoluție

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*