FOTO! Maia Sandu împreună cu Zuzana Čaputová s-au plimbat pe aleea de la Valea Morilor

Președinta Maia Sandu împreună cu președinta Slovaciei, Zuzana Čaputová s-au plimbat pe aleea de la Valea Morilor, după ce au vizitat Centrul de plasament de la „Moldexpo”, unde au primit ajutorul umanitar din partea guvernului slovac.

Maia Sandu: După amiază am mers, împreună cu Președinta Zuzana Čaputová, la Centrul de plasament de la „Moldexpo”, unde tot azi a ajuns lotul de ajutor umanitar, oferit țării noastre de Slovacia pentru refugiații din Ucraina. Am discutat cu administrația Centrului, cu voluntarii din Moldova, Ucraina și alte țări, și cu câțiva dintre refugiați – bunici, mame, copii. Toți ne-au mulțumit pentru condițiile create, pentru mâncarea gustoasă și pentru căldura cu care i-au primit cetățenii moldoveni. Însă dorința lor cea mai mare este să revină cât mai curând acasă și să-și reconstruiască țara. Le-am dorit mult curaj, le-am spus că le vom fi în continuare alături și că ne rugăm, împreună, pentru pace.

După vizita la „Moldexpo” am trecut, împreună cu doamna Președintă Čaputová, pe la lacul de la Valea Morilor. Ne-am luat rămas bun cu promisiunea unei noi revederi, într-o perioadă mai liniștită pentru întreaga lume, și a unor noi proiecte comune.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*