Franța v-a permite călătoriile dacă există un motiv SERIOS. Obligatoriu înregistrare online

Confruntat cu distribuția extrem de rapidă a variantei Omicron în Regatul Unit, Guvernul francez a ales să reintroducă motive imperioase.

 Lista de motive imperioase – Regatul Unit

Astfel, de la miezul nopții de sâmbătă, se vor aplica următoarele reguli pentru călătoriile între Regatul Unit și Franța:

 • Obligația de a avea un motiv convingător pentru a merge sau a veni din Regatul Unit, atât pentru persoanele nevaccinate, cât și pentru persoanele vaccinate. Aceste motive nu vor permite călătoriile din motive turistice sau profesionale. Aceste motive imperioase nu se vor aplica totuși cetățenilor francezi, precum și soțului acestora (căsătorit, uniune civilă sau partener de concubinaj) și copiilor lor care vor putea totuși să vină în Franța și să își reîntoarcă reședința în Regatul Unit.
 • Necesitatea ca persoanele vaccinate să prezinte inițial un test negativ (PCR sau TAG) de mai puțin de 24 de ore, ceea ce echivalează cu o aliniere la regulile care se aplică deja persoanelor nevaccinate.
 • Obligația pentru toți călătorii din Regatul Unit să se înregistreze, înainte de călătoria lor, pe o platformă digitală care să permită în special să introducă adresa șederii lor în Franța. Această platformă va face posibilă generarea ordinelor prefecturale care stabilesc obligația de izolare la locul ales pentru toți călătorii, nevaccinați ca vaccinați. Această obligație de izolare poate fi ridicată de la 48 de ore, cu condiția să se poată justifica un test negativ (PCR sau TAG). Formularul este disponibil la următoarea adresă: https://passager.serveureos.org/ 

Vor fi organizate controale pentru a asigura implementarea corectă a acestor măsuri.

Guvernul le cere, de asemenea, călătorilor care plănuiseră să viziteze Regatul Unit să-și amâne călătoria.

Covid-19: modificarea regulilor de călătorie și de călătorie în și dinspre străinătate începând cu 4 decembrie

Pentru a lupta împotriva circulației epidemiei legate de Covid-19, noi reguli de călătorie și de călătorie intră în vigoare din 4 decembrie 2021.

De acum înainte, orice persoană care intră pe teritoriul francez trebuie să prezinte un test PCR sau antigen negativ de mai puțin de 24 sau 48 de ore, în funcție de țara de origine. Singura excepție este că persoanele cu program complet de vaccinare nu trebuie să facă un test atunci când ajung dintr-un stat membru al Uniunii Europene, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Sfântul Scaun sau Elveția.

În plus, pentru a face față răspândirii variantei Omicron, clasificarea țărilor, definită pe baza indicatorilor de sănătate, s-a schimbat, cu adăugarea unei clasificări de țară „roșu stacojiu”:

 •     Țări „verzi”: nu există circulație activă a virusului.
 •     Țara „orange”: circulație activă a virusului în proporții controlate.
 •     Țări „roșii”: circulație activă a virusului, prezența unor variante îngrijorătoare.
 •     Țara „roșu stacojiu”: circulație deosebit de activă a virusului și/sau descoperirea unei variante susceptibile de a prezenta un risc de transmisibilitate crescută sau evadare imunitară.

Dosar de presă – Călătorie către și din străinătate începând cu 17 decembrie

Descarcă: Format pdf [0,50 MB]


Pentru a face față virusului și a limita introducerea variantelor acestuia, sunt necesare temporar măsuri de control la frontieră, la intrare și la ieșire.

Astfel, la fiecare pasaj, călătorul trebuie să respecte trei reglementări diferite care se cumulează:

 • Regimul de circulație: definește motivele excepționale de deplasare care permit accesul pe teritoriu în contextul închiderii actuale a frontierelor. Aceste motive derogatorii sunt acum strict limitate doar la motive imperioase;
 • Măsuri de control al sănătății: teste prealabile și/sau de sosire, absența simptomelor, absența stării cazului de contact, perioadă de izolare de șapte zile (septaine), etc.
 • Regulile uzuale care reglementează dreptul de ședere: toți călătorii străini trebuie să prezinte la frontieră un pașaport valabil însoțit de documentele cerute conform șederii planificate (în cazul unei șederi scurte (mai puțin de 90 de zile): dovada resurselor și cazării și viză de scurtă ședere, dacă naționalitatea lor face obiectul acesteia; în cazul unui plan de stabilire în Franța: viză de lungă ședere; în cazul reședinței în Franța: permis de ședere)

Natura acestor măsuri pentru un anumit călător depinde în practică de mai multe criterii:

 • Călătoria se face la intrarea sau părăsirea teritoriului metropolitan;
 • Stat de origine sau de destinație: Franța sau alt stat din spațiul european, alte state terțe, inclusiv Regatul Unit;
 • Nationalitatea sau tara de resedinta a calatorului;
 • Vârsta călătorului (mai mult sau mai puțin de 12 ani).

Din 9 iunie, fluxul de călători între Franța și străinătate va fi redeschis după modalități care variază în funcție de situația sanitară a țărilor terțe și de vaccinarea călătorilor.

A fost astfel definită o clasificare a țărilor pe baza indicatorilor de sănătate. Listele de țări sunt susceptibile de a fi adaptate în funcție de evoluțiile situației lor epidemice.

Clasificarea țărilor este următoarea:

Țări și teritorii „verzi”: țări sau teritorii în care nu este observată nicio circulație activă a virusului și nu a fost identificată nicio variantă de îngrijorare. Acestea sunt țările din spațiul european, la care se adaugă Arabia Saudită, Argentina, Australia, Bahrain, Canada, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Hong-Kong, Japonia, Iordania, Kuweit, Liban, Noua Zeelandă, Qatar, Rwanda , Senegal, Taiwan, Uniunea Comorelor, Uruguay, Vanuatu.

Țara „orange” : țară în care se observă circulația activă a virusului în proporții controlate, fără diseminarea unor variante îngrijorătoare. Acestea sunt toate țările care nu sunt incluse în listele țărilor „verzi” și „roșii”.

Țări „roșii”: țări în care se observă o circulație activă a virusului cu prezența unor variante îngrijorătoare. Acestea sunt următoarele țări: Afganistan, Belarus, Botswana, Georgia, Mauritius, Malawi, Moldova, Muntenegru, Mozambic, Namibia, Pakistan, Rusia, Serbia, Surinam, Turcia, Ucraina, Zambia, Zimbabwe.

Țara „roșu stacojiu” : țări în care se observă o circulație deosebit de activă a virusului și descoperirea unei variante susceptibile de a prezenta un risc de transmisibilitate crescută sau evadare imunitară. Acestea sunt următoarele țări: Africa de Sud, Eswatini, Lesotho.

Măsurile aplicate adulților vaccinați se extind în aceleași condiții și asupra minorilor care îi însoțesc, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*