Franța se oferă să finanțeze modernizarea tronsonului de cale ferată Chișinău-Ungheni, ceea ce va facilita conectarea R. Moldova la rețeaua Europeană

Până a se întoarce în R. Moldova, președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu Remy Rioux, directorul general al Agenției Franceze de Dezvoltare, cu care a discutat despre proiectele pe care le va realiza această instituție în țara noastră. Acestea țin de energetică, aprovizionarea cu apă și canalizare, irigare, împădurire, transport feroviar.

Maia Sandu: Înainte să plec spre casă, am discutat cu Remy Rioux, directorul general al Agenției Franceze de Dezvoltare, despre proiectele pe care această instituție le va realiza în Republica Moldova începând cu anul curent.

Agenția va oferi țării noastre suport bugetar și va finanța proiecte de dezvoltare în domenii importante precum energetica, aprovizionarea cu apă și canalizare, irigarea și împădurirea. Am vorbit și despre finanțarea modernizării tronsonului de cale ferată Chișinău-Ungheni, care va permite conectarea rețelei de cale ferată din Moldova la rețeaua europeană.

Franța este un partener important al Republicii Moldova, legătura dintre țările noastre datorându-se atât apartenenței la spațiul Francofoniei, cât și relațiilor economice, culturale și interumane tot mai puternice. Proiectele de dezvoltare, pe care Republica Franceză le va realiza în Moldova prin AFD, vor consolida și mai mult această prietenie și vor contribui la îmbunătățirea vieții cetățenilor noștri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*