Gavrilița: Cel mai tare mă mândresc de banii care au fost puși în buzunarele oamenilor, salariu minim 3100 lei, pensia minimă 2000 lei

Cel mai tare mă mândresc de banii care au fost puși în buzunarele oamenilor

Declarație înflăcărată rostită de premierul Natalia Gavriliță la postul public de televiziune.

Potrivit prim-ministrei, ”este vorba de creșterea pensiei minime la 2000 de lei pentru 180 mii de oameni și care au un stagiu complet de cotizare.

Creșterea medie cu circa 400 de lei și pentru cei care au stagiu incomplet de cotizare, spune Gavriliță.

Am crescut mai multe indemnizații pentru persoane cu dizabilităţi, pentru veterani am crescut indemnizatia de la 500 la 700 lei. Am reușit să identificăm resurse pentru creșterea salariilor în sistemul bugetar, unde salariu minim a crescut de la 2200 la 3100 de lei, a declarat Gavriliță.

După aceste măriri de indemnizații, pensii și salarii, cetățenii au sărăcit și mai tare, pentru că prețurile au crescut și mai mult, iar inflația va crește și mai mult în 2022.

Indicator plauzibil este creșterea semnificativă a salariilor judecătorilor Curții Constituționale.

Amintim că în urma aprobării unor amendamente la legea bugetului de stat pentru anul 2022, salariile judecătorilor Curții Constituționale vor crește cu aproape 13.000 de lei, adică până la suma de 55000 de lei. Cifra este mai modestă decât era planificat inițial. Avizul pozitiv al Guvernului pentru un amendament la legea politicii bugetar-fiscale pentru anul 2022 ar fi majorat salariile magistraților CCM până la 82 000 de lei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*