Germania echipează militar Moldova cu Blindate Piranha. Transportoarele Piranha sunt vehicule de luptă blindate care pot fi folosite evacuarea răniților, atac sau transportarea militarilor.

Guvernul Germaniei va echipa armata Națională Republicii Moldova cu transportoare Piranha, primul lot va fi recepționat marți, 10 ianuarie, 2023. Scopul este de a moderniza Armata Națională în urma semnării aranjamentului dintre semnat între Ministerul Apărării și partea germană din luna octombrie 2021.

Transportoarele vor fi utilizate în cadrul procesului de instruire a militarilor, care urmează să fie detașați în misiuni internaționale de menținere a păcii. Anunțul a fost făcut de către Ministerul Apărării al Republicii Moldova.

Piranha sunt vehicule de luptă blindate care pot fi folosite evacuarea răniților, atac sau transportarea militarilor. Capacitatea Piranha este de până la 10 militari, este echipat cu echipamente care îi protejează pe militari de atacuri chimice și biologice, viteză maximă este de 100 km pe oră.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*