Guvernul a aprobat Starea de Urgență până pe 20 noiembrie și a eliberat 16,5 tone de păcură din rezerva de stat pentru Termoelectrica

Guvernul propune Parlamentului declararea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de 30 de zile, 22 octombrie–20 noiembrie 2021. 

În R. Moldova a fost instituită stare de alertă în sectorul energetic miercuri, 13 octombrie. După ședința Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat cele mai importante decizii ale CSE și a precizat că starea de alertă este o etapă necesară pentru a preveni declanșarea unei situații de urgență și pentru a fi pregătiți de orice scenariu.

Guvernul a aprobat eliberarea a 16,5 tone de păcură din rezerva de stat. Decizia a fost luată în contextul crizei energetice. 

Din cauza situației de criză, Termoelectrica a trecut, începând cu data de 15 octombrie, pe păcură. Stocul disponibil a fost deja epuizat, astfel că s-a aprobat eliberarea păcurii din rezerva de stat, care, potrivit reprezentanților Guvernului, va permite asigurarea populație, spitalelor, școlilor și grădinițelor cu energie termică și electrică.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*