Guvernul a cesionat datoria de stat Termoelectrica către Energocom. Această datorie trece în gestiunea a două întreprinderi de stat controlate în totalitate de Guvern

Astăzi guvernul a cesiona datoria de stat Termoelectrica către Energocom. Datoria a fost trecută în gestiunea a două întreprinderi de stat controlate în totalitate de Guvern.

„Ne-am întrunit ca să ne asigurăm că cetățenii au acces la gaze naturale. Pe 22 noiembrie am primit notificare de la Moldovagaz, care la rândul ei a primit notificare de la Gazprom. Am avut mai multe ședințe pentru a identifica o soluție. Am găsit soluția – de a cesiona datoria de stat Termoelectrica către Energocom, care ne ajută să acoperim o datorie istorică a unei companii de stat. Reducem dependența ÎS Termoelectrica de Moldovagaz. Această datorie trece în gestiunea a două întreprinderi de stat controlate în totalitate de Guvern. Stingem o parte a datoriilor istorice confirmate prin decizii judecătorești și trecem gestiunea acestor datorii în gestiunea Guvernului”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

„Acesta nu este un ajutor de stat, că au fost speculații. Datoria nu dispare. Termoelectrica rămâne datoare, doar că nu Moldovagaz, ci Energocom”, a precizat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu.

Pune Like / Distribuie Știrea

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*