Guvernul majorează indemnizația unică la Naștere, de la 10,9 mii lei la 20.000 lei. Profesorii vor avea salariu mai mare

Guvernul majorează indemnizația unică la Naștere, de la 10,9 mii lei la 20.000 lei. Profesorii vor avea salariu mai mare

Guvernul a aprobat bugetul pentru 2024 cu accent pe investiții pentru copii și dezvoltare economică

Deputatul Radu Marian a anunțat astăzi că Guvernul a aprobat bugetul pentru anul 2024 sub sloganul „Investim pentru copii”. Bugetul propune alocarea unor sume semnificative pentru asigurarea unui viitor prosper al copiilor din Republica Moldova, concentrându-se pe accesul la educație modernă și de calitate.

Principalele măsuri anunțate de deputat includ:

  1. Majorearea indemnizației la naștere: Aceasta va crește considerabil, ajungând la 20 de mii de lei, față de 10.9 mii lei anterior.
  2. Majorarea salariilor pedagogilor: Bugetul prevede alocarea aproximativ 1 miliard de lei pentru a majora cu 15% salariile peste 50 de mii de pedagogi din țară.
  3. Dublarea burselor pentru studenții cu profil pedagogic: Măsura are scopul de a asigura că viitoarele generații beneficiază de profesori bine pregătiți.
  4. Creșterea alocărilor pentru programul „Protecția familiei și copilului”: Bugetul include fonduri semnificative pentru acest program, precum și pentru dezvoltarea comunităților.

Deputatul Radu Marian a subliniat că aceste investiții sunt direcționate către construirea unui viitor solid pentru Moldova.

Bugetul va fi supus dezbaterilor în Comisia Economie, Buget și Finanțe, precum și în Parlamentul Republicii Moldova săptămâna viitoare. Vor fi discutate și bugetele specifice ale Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, precum și ale Ministerului Economiei și Digitalizării.

Partajează acest conținut:

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *