Guvernul nu renunța la trecerea orelor de vară și iarnă. Partidul Șor a vrut ca moldovenii să doarmă mai mult

Republica Moldova va trece în acest an la ora de iarnă, în noaptea de 30 spre 31 octombrie, de rând cu statele Uniunii Europene. Guvernul a avizat negativ proiectul propus de Partidul Șor privind renunțarea la schimbarea sezonieră a orei.

„Se consideră potrivită revenirea la problema privind renunțarea la schimbarea sezonieră a orei și stabilirea orei locale ca urmare a examinării suplimentare cu abordare de armonizare unitară la nivel regional”, se arată în avizul Guvernului.

Și asta în condițiile în care, la nivelul Uniunii Europene, deși s-a discutat acest subiect, nu a fost luată o decizie finală. Iar asta înseamnă că statele UE vor trece și în acest an la ora de iarnă.

„Anul acesta vom trece și noi la ora de iarnă. Trebuie să ne racordăm la aceste practici, ca fim într-un pas cu UE”, a precizat premierul Natalia Gavrilița.

Precizăm că, la 26 martie 2019, Parlamentul European a votat în favoarea renunțării la schimbarea sezonieră a orei, măsura urmând să fie aplicată din 2021. Însă, Consiliul Uniunii Europene încă nu a examinat-o și, respectiv, propunerea nu a fost adoptată și nu a intrat în vigoare. Sursa jurnal.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*