×

Guvernul PAS alocă 1,48 miliarde lei pentru construcția Drumurilor. Urmează a fi executate lucrări la 20 de obiecte, dintre care 13 obiecte sunt de tranziție (inițiate în anii precedenți) și 7 – obiecte noi

Guvernul PAS alocă 1,48 miliarde lei pentru construcția Drumurilor. Urmează a fi executate lucrări la 20 de obiecte, dintre care 13 obiecte sunt de tranziție (inițiate în anii precedenți) și 7 – obiecte noi

22 februarie 2023 – Programul privind repartizarea mijloacelor Fondului rutier pentru drumurile publice naționale pe anul 2023, în valoare de 1,48 miliarde lei, a fost aprobat de Cabinetul de miniștri, la propunerea Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. 

„Mijloacele financiare vor fi repartizate pentru întreținerea şi reparația construcțiilor inginerești și a drumurilor publice naționale cu o lungime totală de 5 951 km”, a precizat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija.

Astfel, se propune repartizarea acestora în limitele concrete pe obiective şi categorii de lucrări repartizate în 12 capitole de cheltuieli. 

Din volumul total al mijloacelor financiare:

– 828 848,4 mii de lei se preconizează a fi utilizate pentru lucrări de întreținere a drumurilor publice naționale (plombarea gropilor, profilarea părții carosabile, întreținerea terasamentului şi sistemelor de evacuare a apelor, întreținerea lucrărilor de artă etc);

– 534 500 mii de lei – pentru executarea lucrărilor de reparație capitală a drumurilor și construcțiilor inginerești (anexa 1 la Program). Astfel, urmează a fi executate lucrări la 20 de obiecte, dintre care 13 obiecte sunt de tranziție (inițiate în anii precedenți) și 7 – obiecte noi (selectate prin intermediul sistemului multicriterial de gestionare a activelor rutiere). 

Din obiectivele incluse în anexa nr.1 la Program se evidențiază:

– Construcția drumului de acces de la punctul de trecere a frontierei de stat Leova – Bumbăta;

– Reparația a 10 poduri amplasate pe drumurile expres și republicane (M1, M5, R6, R12, R16);

– Etapa II a Proiectului de amenajare a intersecției denivelate cu construcția podului peste râul Bîc și a pasajului peste calea ferată (M1 intersecție cu drumul de acces către s. Ghidighici).

Partajează acest conținut:

Publică comentariul