Guvernul PAS trebuie să impună vaccinarea obligatorie sau nu? Germania, Angela Merkel e împotriva vaccinării obligatorii

În Republica Moldova rata de vaccinare se află în continuare la un nivel scăzut chiar dacă sunt disponibile mai multe tipuri de vaccinuri anti COVID-19. Între timp Franța și Grecia încalcă dreptul omului și vor să impună vaccinarea obligatorie, Germania nu va încălca acest drept prin impunerea vaccinării obligatorie.
Va trebuie Guvernul PAS să impună vaccinarea obligatorie a cetățenilor?

Germania

La doar scurtă vreme după ce unele ţări europene au anunţat obligativitatea vaccinării pentru a stopa răspândirea coronavirusului, Germania a luat poziţie.

Cancelara Angela Merkel a subliniat: „Nu intenţionăm să mergem pe drumul propus de Franţa. Noi am spus că nu va exista obligativitatea vaccinării”. O declaraţie menită să linştească spiritele în ţară. În plus, nici nu ar fi aşa de simplu să-i oblige pe germani să se vaccineze contra coronavirusului. 

Merkel e împotriva vaccinării obligatorii

În Germania, dreptul la integritate corporală e garantat prin Constituţie.

Însă Angela Merkel a reiterat apelul adresat cetăţenilor germani de a se vaccina. „Cu cât vom fi vaccinaţi mai mulţi, cu atât vom fi mai liberi”, a afirmat cancelarul Germaniei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*