Guvernul poartă o dezbatere internă dacă trebuie să accepte sau nu arme letale oferite de țări NATO

Ministrul de Externe, Nicu Popescu a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă, despre dezbaterea care are loc în interiorul Guvernului de la Chișinău pe subiectul furnizării de arme letale de către Statele Unite ale Americii. Popescu a precizat că Republica Moldova este conștinentă că trebuie să-și asigure capacitatea de a se proteja, iar decizia guvernului va fi anunțată imediat și va fi luată de comun acord.

Declarațiile vin în urma declarațiilor făcute de către șefa diplomației britanice, Liz Truss, care își dorește ca Moldova să fie înarmată și modernizată militar la fel ca un stat membru NATO. SUA a declarat să ajute Republica Moldova cu echipament militar și armele necesare în cazul în care aceasta va cere susținere și aprovizionare pentru a se proteja de un atac armat rusesc.

„Așa că există, a spus Popescu, o discuție în interiorul țării despre pașii următori, cum să ne adaptăm la un mediu geopolitic mult mai amenințător, dar nu discutăm în termeni concreți la această fază despre furnizări de arme letale”.

3 comentarii

  1. Fără arme letale serioase Armata națională este o simplă instituție de forță ca poliția și carabinerii care nu sânt în stare să opună rezistență invaziei trupelor militare străine.Pentru a le păstra, majoritatea acestor arme pot fi conservate.

  2. Consultati-va si cu cetatenii acestei tari. Înteleg ca Liz Truss & Co au nevoie de carne de tun, dar cetatenii au ales conducerea ca sa le reprezinte propriile interese, nu pe cele ale NATO si UK. La moment ar trebui sa gestionam criza economica din tara, dar nu sa ne inglodam si mai tare in datorii procurind arme. Oamenii vor pace si stabilitate.

  3. Sustin unanim! Lupta cu mafia mobiliara ,inradacinata mai cu seama in Or.Chisinau, ar avea un efect mult mai sanatos ,decat constructia drumurilor care nu se termina de 30 de ani(modul de a fura statul ,adica popultia) si mai nou sa varam capul in hatreniile Angliei,unde deja au fugit toti hotomanii RM cu tot cu bogatiile furate.Cine o sa manuiasca aceste arme ,droganti si bietivii ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*