Guvernul R. Moldova a cumpărat 1 milion de metri cubi de gaz din Polonia. Prețul nu va afecta cetățenii

Moldova a efectuat prima achiziție de gaze naturale din surse alternative 🤝 Guvernul Republicii Moldova informează că azi, 25 octombrie 2021, a fost semnat un contract pentru o achiziție de probă de un milion de metri cubi de gaze naturale între compania de stat Energocom și compania poloneză PGNiG.

Este prima achiziție de gaz din surse alternative din istoria Republicii Moldova. La tenderul anunțat, Energocom a primit 7 oferte. Achiziția de probă vine să testeze capacitatea de import a gazului din surse alternative și vine să balanseze presiunea joasă în sistemul aprovizionării cu gaze naturale.

Guvernul Republicii Moldova se află în negocieri cu Federația Rusă și compania Gazprom pentru semnarea unui acord de livrare de gaze naturale pe termen lung. În condițiile scăderii presiunii din rețeaua națională de distribuție, achiziționarea din surse alternative permite menținerea livrării de gaze naturale către consumatori. ✅ Tariful achitat de cetățeni pentru gazele naturale rămâne neschimbat. Se arată în comunicatul de presă emis de Guvernul Republicii Moldova.

(Da-ți like și distribuiți știrea)

Pune un Like / Distribuie Știre

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*