Guvernul se împrumută cu 24,8 milioane de euro pentru a cumpăra Frigidere Medicale și Vaccinuri. Maia Sandu a semnat acordul pe 9 august 2021

Republica Moldova va beneficia de finanțare adițională, în sumă de 24,8 milioane de euro, sub formă de credit, pentru implementarea procesului de imunizare împotriva infecției COVID-19, la nivel național. În acest scop, Guvernul a aprobat ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare privind Proiectul „Răspuns de Urgență la COVID-19 – finanțare adițională”.

Mijloacele bănești vor fi folosite pentru achiziționarea vaccinurilor, investiții în sistemele lanțului frigorific, dezvoltarea sistemelor informaționale în sănătate, gestionarea deșeurilor medicale, precum și acordarea de asistență tehnică destinată fortificării capacităților de implementare a procesului de imunizare.

Republica Moldova va putea achiziționa vaccinurile din diferite surse, inclusiv direct de la producători sau prin intermediul platformei COVAX și din alte state ce dispun de stocuri suplimentare de vaccinuri, ținând cont de raportul calitate-preț, standardele de reglementare, capacitatea sistemului național de imunizare, precum și de durata de livrare.

Acordul de finanțare cu AID privind implementarea Proiectului „Răspuns de urgenţă la COVID-19 finanţare adiţională” a fost semnat de către Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu la data de 9 august 2021. Termenul de implementare a Acordului este până la data de 30 aprilie 2023.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*