Guvernul va anula contractul de 250 milioane de euro cu compania rusă ”Silovîie Mașinî” care urma să reabiliteze Termoelectrica

Guvernul va anula contractul cu compania rusească Silovîie Mașinî care a câștigat licitația pentru reabilitarea blocurilor de la Termoelectrica. Contractul anulat este de 250 milioane de euro oferiți de Banca Mondială pentru reabilitarea companiei Termoelectrica.

Prim-ministra Natalia Gavrilița a nunțat la TV8, despre anularea contractului cu Silovîie Mașinî, licitiația a avut loc înainte de votarea guvernului pe care-l conduce. Licitația a avut loc după regulile și supravegherea Băncii Mondiale care finanțează acest proiect, Șefa executivului crede că licitiația a fost problematică, dar a fost câștigată de compania care a construit turbinele de la Termoelectrica. Republica Moldova fiind pusă în situația de a alege între reaparea sau riscurilor de uzură a turbinelor pe viitor.

Guvernul nu susține acest contract și nu va intra în vigoare. V-a trebuie să anulăm licitația și va trebuie să decidem care sunt opțiunele în continuare. A declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Ministrul Andrei Spînu a declarat la ProTV că s-a luat decizia de anularea licitație și contractului cu compania rusă, Silovîie Mașinî, contextul fiind pentru că această companie este supusă sancțiunilor din cauza războiului din Ucraina.

Decizia a fost luată să întrerupem această licitație. A fost luată. Mâine cred că va fi trimisă către banca mondială demersul prin care solicităm încheierea acestei licitații și al rezultatelor ei. A declarat vice-prim-ministrul Andrei Spînu.

După anularea contractului cu Silovîie Mașinî, ministerul infrastructurii va continua procesul de reabilitare a companiei TermoElectrica, există necesită de a reapara și construi noi blocuri pentru funcționare în siguranță a companiei. Urmează să fie invitați experți inclusiv de peste hotare pentru a realiza o nouă expertiză.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*