Igor Dodon a fost amendat cu 9 mii de lei pentru purtarea panglicii negru-oranj, aka Sf. Gheorghe

Socialistul Igor Dodon a fost amendat cu 9 mii de lei pentru purtarea panglicii negru-oranj, un simbol folosit de militarii ruși în războiul din Ucraina. Dodon a purtat intenționat panglica știind că va fi amendat, dar nu s-a limitat la acest gest, a îndemnat și alți cetățeni la ne spunere și încălcarea legii care interzice simbolurile ”Z”, ”V” și panglica bicoloră negru-oranj. Chiar dacă a încercat să dea vina pe guvernare în încercarea de a se victimiza, nimeni nu a dat ordin politic să fie amendat, poliția a aplicat legea ca și alte peste 300 de cazuri. Legea este egală pentu toți, chiar și pentru foști președinți de partide.

Guvernarea a trimis poliția să-mi facă proces verbal pentru participarea de Ziua Victoriei cu simbolurile Victoriei asupra fascismului. Vom contesta acest abuz în toate instanțele de judecată. A scris Dodon pe o rețea de socializare.

Parlamentarii actuali au votat o lege care interzice simbolurile care incintă la ură și război ”Z”, ”V” și panglica bicoloră negru-oranj, persoanele fizice care vor utiliza aceste simboluri riscă amendă de la 4500 la 9000 lei, persoanele juridice vor riscă să fie amendate de la 9000 la 18000 lei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*