Igor Dodon îi cere ajutor Președintei Maia Sandu pentru a stopa Protestele și criza politică

Igor Dodon vine cu 5 propuneri către Maia Sandu pentru a rezolva criza politică și oprirea protestelor.

  • 1. Inițierea de urgență a dialogului instituțional între Parlament și instituția prezidențială.
  • 2. Stabilirea de comun a datei alegerilor parlamentare anticipate, imediat după ce dinamica pandemiei va înregistra o diminuare sigură.
  • 3. Adoptarea tuturor actelor necesare pentru asigurarea bunei desfășurări a alegerilor anticipate, inclusiv decizii privind asigurarea alocării mijloacelor financiare pentru alegeri.
  • 4. Elaborarea foii de parcurs de gestionare a situației economice, sociale și pandemice din țara pe durata următoarelor luni până la alegerile parlamentare anticipate și până la formarea noului guvern ca rezultat al alegerilor.
  • 5. Crearea unei comisii comune de reformă constituțională, cu asistența experților Consiliului Europei, care va analiza cauzele crizelor politice din ultimii ani și rolul Curții Constituționale începând cu anul 2013 în provocarea acestora, precum și măsurile care pot fi luate pentru a evita pe viitor asemenea situații compromițătoare în adresa Constituției.

„Astăzi, acest penal, hoț și fricos, Dodon, ne-a chemat la dialog. Vă dați seama? Ne angajăm să asigurăm un proces foarte și foarte corect. Ceea ce au făcut ei, este uzurparea puterii în stat. Noi nu avem ce discuta cu penalii, noi nu avem ce discuta cu uzurpatorii”, a declarat președintele PAS, Igor Grosu.

Mai multă lumea s-au adunat în fața Curții Constituționale pentru ași arăta susținerea pentru președinta Curții Constituțională Dominica Manole, tot odată ei protestează împotriva lui Boris Lupașco votat de PSRM – PPȘor – Grupul ”Pentru Moldova”. Protestatarii au venit la apelul de mobilizare făcut de către președintele PAS, Igor Grosu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*