Igor Dodon nu s-a prezentat la judecată. Ședința a fost amânată la cererea avocatului acestuia.

Ședința în cadrul căreia președintele de onoare al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, citat la Procuratura Generală (PG) pentru a fi audiat în dosarul penal privind procurarea energiei electrice în perioada 2008-2009 de către S. A. Energocom, a fost amânată. Informația a fost confirmată pentru ZUGO de către Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media de la PG.

„Actiunile de urmarire planificate pentru luni 27.12.2021, ora 09:00, cu participarea domnului Igor Dodon au fost amânate în baza cererii depuse de avocatul acestuia. Prin urmare, acțiunile de urmărire penală urmează a fi efectuate la 29 decembrie 2021, ora 11:00”, ne-a declarat Mariana Cherpec.

Amintim că zilele trecute Igor Dodon, spunea că va discuta cu procurorii în privința dosarului Energocom. Acesta a calificat învinuirile ce i se aduc drept o tentativă disperată a guvernării de a-i intenta dosare penale cu orice preţ, menționând că nici nu ține minte ce s-a întâmplat în 2008, întrucât au trecut 13 ani de atunci.

Igor Dodon a fost citat marți, 21 decembrie, la PG, fiind așteptat la 27 decembrie pentru a fi audiat în cauza penală privind procurarea energiei electrice în perioada 2008-2009 de către S. A. Energocom.

De asemenea, ex-președintele Republicii Moldova a venit cu o reacție privind citarea, susținând că aceasta ar fi de fapt o fumigenă lansată de guvernare, pentru a distrage atenția populației privind situația din țară, dar și pentru a-l intimida.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*