Igor Dodon o acuză pe Maia Sandu: Avem o nouă formă de stat captiv, dacă vreți. PAS nu mai poate avea scuza că ceva le lipsește

Rezultatul partidului PAS trebuie apreciat într-un mod realist, rațional, cu plusurile și riscurile pe care le presupune un asemenea rezultat, de peste 60 de mandate. Republica Moldova a pășit de azi într-o nouă perioadă politică, foarte controversată, când un singur partid a obținut monopolul total asupra politicii moldovenești. Azi PAS deține și Președinția, și majoritatea în Parlament, și viitorul Guvern, și controlul politic asupra Curții Constituționale și a altor instituții de stat. Avem o nouă formă de stat captiv, dacă vreți.

De acum înainte nici președinta Maia Sandu, nici PAS nu mai pot avea scuza că ceva le lipsește, că cineva le încurcă sau că nu au competențe. Ei nu mai pot da vina pe socialiști, pe cursul valutar sau pe timpul de afară. Ei dețin absolut toate instrumentele necesare pentru acțiuni economice și sociale. Felicitări, stimați colegi din PAS. Totul e în puterea voastră.

Acum, odată ce alegerile au trecut, e vremea să se treacă de la vorbe la fapte concrete, de la promisiuni la îndeplinirea lor. Țara așteaptă salarii și pensii europene, locuri de muncă, revenirea diasporei acasă, investiții de milioane, reformarea justiției, combaterea corupției, stoparea creșterii prețurilor și tarifelor, dezvoltarea infrastructurii din sate din raioane, medicină și educație de calitate și bine finanțată ș.a.m.d.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*