Igor Dodon pleacă din parlament pentru a lupta cu Maia Sandu la alegerile prezidențiale 2024, dacă va scăpa de dosarul Kuliok și Bahamas

Igor Dodon și-a anunțat ieri că își depune mandatul de deputat și se va implica în politica mare. Scopul Socialistului este de a începe campania electorală pentru următoarele alegeri prezidențiale unde se va bate pentru președinția Republicii Moldova. La moment Maia Sandu se află primul loc în preferințele moldovenilor iar Igor Dodon abia pe locul doi, în scădere.

Dodon este sigur că va câștiga următoarele alegeri prezidențiale, iar constituția îi oferă dreptul de a mai fi de două ori la rând președinte. Mizele sunt ca Maia Sandu și PAS să aibă eșec în guvernarea statului, iar Igor Dodon își va începe din noiembrie neoficial campania electorală prin Republică, așa cum a făcut-o anterior când a candidat la Funcția de deputat și președinte. Socialiștii au o tradiție de a totaliza un an de zile rezultatele și de a se răsufla apoi lucrează 3 ani de zile electoratul din teritoriu.

Chiar dacă electoratul pro rus și socialist este în scăderea din cauza plecării a pensionarilor în altă lume și a tinerilor în Uniunea Europeană. Dodon luptă din răsputeri să revină în forță pentru că nu are încrederea nici în Ivan Ceban și nici Vlad Bătrîncea, de aceea vrea să lase partidul fără un lider de partid, doar cu un secretar general pentru a nu crește alt socialist în sondaje, apoi să fie înlăturat din partid și politică

Fiind repornite dosarele Kuliok (sacoșa cu calendar) și Bahamas, șeful PSRM va avea o vreme probleme și ape tulburi în justiție. Pentru a nu fi prejudiciată imaginea partidului, socialiștii lau forțat pe Dodon să-și depună mandatul până își va rezolva problemele cu dosarele penale.

Așadar, stimați cetățeni, stimați jurnaliști, de acum încolo vom avea subiecte noi de comunicare și eu voi fi iarăși prezent cu mesajele mele politice în spațiul public. Nu voi fi deputat, dar voi fi mult mai implicat și mai activ în domeniul politicii reale, voi fi alături de preocupările oamenilor.

Și așa cum v-am promis, voi face tot posibilul să revenim împreună cu Partidul Socialiștilor la putere, pentru a scoate Moldova din criza totală pe care a provocat-o acest regim politic de dreapta. Se arată în comunicatul de presă publicat de Igor Dodon.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*