×

Igor Dodon s-a întâlnit cu Ivan Ceba la sediul PSRM, la felicitat și i-a propus să lucreze împreună în consiliul municipal

Igor Dodon s-a întâlnit cu Ivan Ceba la sediul PSRM, la felicitat și i-a propus să lucreze împreună în consiliul municipal

Într-o declarație recentă, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a felicitat noul primar al Chișinăului, Ivan Ceban, exprimându-și susținerea în cadrul unui live săptămânal și într-o întâlnire în biroul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

„Este o victorie bună pentru el,” a subliniat Dodon, evidențiind importanța colaborării dintre partide în post-electoral. La discuțiile din oficiul PSRM, au participat membri ai ambelor formațiuni politice.

Igor Dodon: „Eu l-am felicitat (n.r. Ivan Ceban) săptămâna trecută și în live pe care îl fac în fiecare vineri la ora 10:00 dimineața, dar și vineri dumnealui a fost la noi în oficiu PSRM, noi am discutat și l-am felicitat. Cred că este o victorie bună pentru el.”

Dodon a accentuat necesitatea trasării unei linii clare după alegeri și de găsire a unui teren comun pentru a servi nevoilor cetățenilor. „Cred că putem găsi limbă comună, cu atât mai mult că am lucrat împreună în ultimii patru ani,” a adăugat el, referindu-se la colaborarea anterioară în cadrul PSRM.

Eu în general cred că după ce trec alegerile trebuie de tras linie și de văzut ce se poate de făcut pentru oameni care au votat. Au votat unii pentru Ceban, alții pentru socialiști, cred că putea găsi limbă comună, cu atât mai mult că noi am lucrat ultimii patru ani împreună. Ceban a fost primar socialist majoritatea membrilor fracțiunii sale sunt foști colegi socialiști. Acum dacă ne unificării forțele este primar de Chișinău și 26 consilieri muncipali, ceea ce ne asigură să avem majoritatea în consiliul municipal și să aprobăm orice decizie.”

Ivan Ceban, fost vice-ministru al educației în 2007 și membru al PSRM din 2013, a creat propriul său partid, MAN, în 2023. În ciuda diferențelor politice, Dodon și-a exprimat încrederea într-o posibilă unificare a forțelor pentru a asigura o majoritate în consiliul municipal.

În legătură cu propriul său rol, Dodon a declarat că nu va rămâne consilier municipal și va decide când își va depune mandatul după prima ședință.

Deputatul socialist Vlad Bătrâncea a recunoscut că PSRM nu a înaintat un candidat puternic pentru funcția de primar pentru a nu diviza electoratul și a asigurat că Ivan Ceban să câștige în fața candidatului PAS, Lilian Carp.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul