Igor Dodon: Tariful ar putea crește de la 11 lei până la 14-15 lei la gaz din 1 ianuarie. Gazprom ar putea închide gazul în plină iarnă

Președintele PSRM, Igor Dodon a declarat că după 1 ianuarie 2022, tariful la gaz pentru consumatorii casnici ar putea să crească cu încă 30%, mai exact de la 11 lei la 14-15 lei. Declarația a fost făcută la Prim TV.

Prețul pentru Moldova după 1 ianuarie va fi de 600 dolari pentru mia de metri cubi, ce înseamnă 600 față de 450 dolari care este în tarif? Plus 30%, asta înseamnă că tariful la gaz după anul nou va fi de la 11 lei la 14-15 lei, dacă nu o să actualizeze acest tarif, atunci unde este sursa de achitare pentru gaz, sursa de achitare se ia din buget și se alocă pentru compensare diferența sau majorezi tariful.

Ținând cont de această situație tarifele la gaz nu au cum să nu crească, pentru dacă nu vor crește sau statul nu va compensa din bugetul de stat atunci nu vor fi achitări către Gazprom. Dar dacă nu vor fi achitări către Gaxprom la data X, atunci va fi închis gazul, ar putea fi închis în plină iarnă. Suntem într-o situație foarte dificilă, criza gazelor nu a trecut, urmează, guvernul trebuie să se atârne mai serios.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*